Close
Vaš broj telefona.

TEST APSORPCIJE ZEMLJIŠTA za odvode čiste vode BIO KANALIZACIJE (test perkolacije) AUTONOMNA KANALIZACIJA.

KAKO URADITI TEST APSORPCIJE ZEMLJIŠTA (test perkolacije) U BIO septicke jame (BIO kanalizacie) koji ispravno funkcioniše, prečišćena voda se upija u zemlju bez nakupljanja ili izlivanja na površinu. Poznato je da se glinena zemljišta vrlo sporo isušuju, dok se peskovita ili kamenita brzo sušeUradi sam test apsorpcije je jednostavan način da se izmeri koliko brzo vaše zemljište može da apsorbuje vodu. pomoći će vam da odredite koliko prostora će vam trebati da polje filtracije apsorbuje svu vodu. Profesionalni testovi perkolacije potrebni za polja filtracije su skupi i nisu neophodni za mali sistem sive vode. Mnoge referentne knjige o otpadnim vodama koriste grafikon tipa tla za predviđanje stope drenaže vode, a ne podatke o stopi infiltracije. Test apsorpcije sive vode treba da se uradi na dubini ispuštanja u zemljište, idealno na manje od 30 cm.
Kako sami provesti test upijanja:

Korak 1. Iskopajte rupu dubine 15–30 cm u budućoj oblasti da biste apsorbovali prečišćenu vodu.

Korak 2: Postavite lenjir (ili štap sa oznakom cm) na dno rupe. Merni instrument mora doći do vrha rupe.

Korak 3: Napunite rupu vodom nekoliko puta da biste zasitili tlo. Na glinovitim zemljištima ovo može potrajati nekoliko sati ili preko noći.

Korak 4: Zapamtite vreme. Napunite rupu vodom. Kada se jama isprazni, odmerite vreme i izračunajte vreme potrebno da se jama isprazni.

Korak 5: Pretvorite ovu brzinu u minute po cm (podelite minute po cm: 120 minuta/15 cm = 8 minuta/cm).

Korak 6: Pronađite svoju stopu apsorpcije u tabeli.
Tabela apsorpcije u zavisnosti od tipa zemljišta