Close
Vaš broj telefona.
Koliko košta sistem za čišćenje?
ovde
Kako to funkcioniše?
BIO septička jama radi metodom biološke oksidacije. Izlaz je čista procesna voda bez mirisa. Ovo je sistem od nekoliko komora, cevi, kompresora i pumpe koji rade po određenom algoritmu. Detalje možete pronaći u tehničkom opisu proizvođača ovde

Molimo, pročitajte vikipediju. Industrija za prečišćavanje otpadnih voda iz privatnih kuća u svetu, ovde
Šta čisti?
Organski otpad u fekalnoj vodi.
Da li hemija čisti?
Ne. Stanica prečišćava samo organski deo otpadnih voda. U stvarnom domaćinstvu, udeo hemikalija u otpadnim vodama je %1 Štaviše, savremene hemikalije biološkog porekla nastavljaju da se same razlažu.
Da li je moguće isprati toalet papir?
Da, koristite biorazgradivi toaletni papir
Da li je moguće izbaciti otpad kućnih ljubimaca u sistem za tretman?
Ne
Životni vek?
Različiti proizvođači obično ne najavljuju manje od 50 godina.
Za koliko ljudi je namenjen, šta će se desiti ako ga prepunite?
BIO septička jama (BIO kanalizacija) su dizajnirani za dve ili više ljudi. Ako dozvolite više oticanja nego što je stanica projektovana, onda će izlazna voda biti manje prečišćena.
Odakle dolaze bakterije u postrojenju za tretman?
Bakterije su stalno u vazduhu. Stvarajući idealne uslove u našem sistemu, bakterije se tamo u velikom broju same razmnožavaju.
Da li nakon prečišćanja ostane i neki prah?
Što se tiče sedimenta. U zavisnosti od intenziteta korišćenja BIO septicka jama, potrebno je jednom godišnje ili ređe uklanjati sediment koji se sastoji od mrtvih bakterija. Pažnja, ovo su mrtve bakterije bez mirisa.Ovo je kompost, đubrivo za biljke, može se koristiti kao đubrivo ili baciti u smeće. U Srbiji sistemi naših kupaca rade već godinu i po dana i još uvek nije potreban tretman mulja (Informacije od 1.7.2023). Prema iskustvu drugih zemalja, ovo je pola kante komposta, možete ga sami dobiti sa dna običnom pumpom i crevom. Neke stanice, na primer ASTRA, već sadrže takvu pumpu i cev.
Od čega je stanica napravljena?
Polipropilen
Kolika je potrošnja električne energije?
U proseku, različiti proizvođači troše 0,6 kilovata struje dnevno.
Šta je garancija?
Različiti proizvođači na različite načine, od 2 godine
Koliko košta montaža?
Da biste bili sigurni, potrebno je da vaš stručnjak poseti naš sajt.U slučaju montaže, koju radimo po sistemu ključ u ruke, cena je obično ~ 100-150 hiljada dinara podaci od 01.12.2023. Moguća je ugradnja pod nadzorom
Koji se radovi i materijali rade tokom montaže?
isporuka i istovar stanice;
kopanje kanala za cevovode i struju;
ugradnja cevi;
zatrpavanje kanala sa komunikacijama peskom;
kopajući rupu za stanicu;
montaža stanice u jamu;
stvaranje drenažnog sistema;
električne instalacije;
zatrpavanje sistema peskom;
pokretanje sistema;
nivelisanje lokacije;

U proseku, tipična instalacija koristi sledeće materijale: kanalizacione cevi, pesak, električna žica, voda, cement, armaturna mreža, suvi beton

Detalji ugradnje ovde
Da li je moguće instalirati stanicu za tretman direktno u septičku jamu?

Moguće je, ali to morate posmatrati pojedinačno. Dimenzije jame treba da omoguće postavljanje stanice unutra. Takođe bi trebalo da bude moguće izvršiti radove na njegovom pokretanju. Visina kanalizacione cevi od kuće do jame mora odgovarati ulaznoj cevi modela stanice koji ste izabrali. Mora biti moguće instalirati drenažni sistem za prečišćenu vodu.

Postavljanje stanice u septičku jamu je uvek teže i skuplje od punjenja jame i postavljanja stanice, na primer, u blizini. Takve instalacije smo radili, na primjer, u Crnoj Gori gdje je to planinsko područje i nema druge opcije na lokaciji osim da se stanica postavi u bivšu jamu. https://www.facebook.com/share/p/ssAuk5Lv8mdzLAU8/?mibextid=WC7FNe
Da li je moguće ispustiti prečišćenu vodu u rezervoar ili reku?
Prema pravilima EU to je nemoguće. Voda nema bakteriološko prečišćavanje u slučaju standardne konfiguracije stanice. Neophodno je ugraditi posebnu jedinicu za naknadni tretman, obično zasnovan na ultraljubičastom principu.

Pošto bakterije nisu problem za ispuštanje u zemlju, ultraljubičaste jedinice za naknadnu obradu nisu tražene. Obično, čak i ako je vaša kuća blizu reke ili jezera, prilično je lako organizovati ispuštanje vode u zemlju.
Mogu li piti prečišćenu vodu?
Prečišćena voda nakon standardne konfiguracije BIO septičke jame je čista industrijska voda. Postoji posebna oprema koja prečišćava vodu do statusa pijaće. Slični sistemi se koriste, na primer, u svemirskim letelicama, brodovima. Trenutno su veoma skupi.
Odvod čiste vode?
Glavni metod koji preporučujemo u Srbiji, ovde. Šeme drenaže pomoću drugih metoda, ovde
Kako izračunati odvod čiste vode u zemlju?
Za ovo imamo poseban odeljak na sajtu ovde. Isti proračun se može koristiti za bilo koju drenažu, na primer, za izračunavanje kišnice
Da li je moguće zalivati biljke?
Pošto voda ne sadrži bakterijsko prečišćavanje, može se koristiti za zalivanje biljaka u zemlji (Navodnjavanje) jer je zemlja već puna drugih bakterija, to nije problem. Zalivanje prskanjem vode u vazduh se ne preporučuje da bi se izbeglo prodiranje bakterija na ljude, životinje ili hranu Postoji dodatna oprema u vidu naknadnog tretmana ultraljubičastim svetlom, zatim možete zalivati na bilo koji način.
Šta kriješ od nas?
ovde